NIEUWS
LIDMAATSCHAP 2021
NIEUWS
NIEUWS
CONGRES 2021 - HASSELT -09/10/2021
NIEUWS
NIEUWS
NIEUWS
NIEUWS
Recht op klein verlet om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus COVID-19
NIEUWS
NIEUWS
LOONBAREMA - mei 2021
NIEUWS
NIEUWS
EEN NIEUWE CAO
NIEUWS
NL | FR

Nieuws

1
...
6
7
8
...
12
28 Mar
2018

STUDIENAMIDDAG - afdeling Limburg

Recente wetgevingen:

“Het nieuwe erfrecht” en “De hervorming van de registratierechten”

donderdag 29/03/2018 om 14uur te Peer

07 Jan
2018

IN MEMORIAM: Gerard BOLLE

Op 26 december 2017 is onze oud collega Gerard Bolle overleden te Ichtegem.

In juni 2017 was hij 91 jaar geworden, een leven vol energie, enthousiasme en wilskracht.

Een goeie 40 jaar notarismedewerker op hetzelfde kantoor, van loyauteit gesproken.

Voorzitter van de beroepsvereniging van het notarispersoneel afdeling Brugge van 1993 tot in 2004 (hij was toen nota bene 78 jaar!!).

Meer dan regelmatige deelnemer aan de congressen, georganiseerd door de nationale afdeling.

Wie van de afdeling Brugge herinnert er zich niet de legendarische barbecues, paaseierenrapen en andere gezellige bijeenkomsten in zijn “Bolle huisje” met zijn aperitief van het huis “Porco” en zijn wijn van het huis “Markiezinne”?  Recht uit het hart aangeboden...

Helaas moeten we nu afscheid nemen van een levensgenieter, een echte vriend, een uniek mens, doch heel dankbaar zijn we om hem te hebben mogen kennen.

Het ga je goed!

22 Sep
2017

Studienamiddagen - Articles 1580-1193 bis et ter C.Jud.

In het raam van de permanente vorming, organiseert de Beroepsvereniging studienamiddagen met als thema :

Articles 1580-1193 bis et ter C.Jud. : similitudes et/ou différences

Orateurs : 
Monsieur Didier NELLESSEN (Notaire Associé à Huy)
Madame Stéphanie GUISSET (candidate-notaire)

De uiteenzetting, die uitsluitend in het Frans gegeven wordt, zal de volgende praktische punten behandelen : of het al dan niet noodzakelijk is een voorafgaande uiteenzetting in de authentieke akte op te nemen, schattingsverslag van het gebouw, noodzakelijkheid van een voorafgaande verbintenis, problemen inzake de bewoning van het gebouw, staat van het goed, technisch dossier in het raam van de verkoop van een handelsruimte, toegestane termijn tussen de verbintenis en de authentieke akte, prijskwijting, subrogatie.

Deze studienamiddagen vinden plaats:

Op vrijdag 22/09 van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Notarishuis te Luik.
Op vrijdag 20/10 van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Notarishuis te Namen
Op vrijdag 20/10 van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Notarishuis te Waver
Op dinsdag 24/10 van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Notarishuis te Bergen
Op vrijdag 17/11 van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Notarishuis te Brussel.

De prijs bedraagt 40€ voor de leden van de Beroepsvereniging en voor de aangesloten notarissen en 85,00€ voor de niet-leden. Mag ik u vriendelijk verzoeken om de bedragen onverwijld over te maken zodat wij gemakkelijk uw inschrijving of die van uw medewerkers kunnen terugvinden ? Zo niet, kunnen wij geen degelijke factuur opmaken. Deze vorming werd erkend onder het nummer 16/25852 voor 3 uur juridische vorming.

Gelieve u in te schrijven op naam van uw notaris. De gebruikersnaam van uw kantoor en het paswoord werden per mail verzonden aan uw notaris. Indien de inschrijving gebeurt door het notariskantoor, zult u na ontvangst van de betaling een factuur krijgen (op voorwaarde dat alle inlichtingen juist ingevoerd werden). Ik verzoek u het inschrijvingsgeld op bankrekening van de Beroepsvereniging : BE 72 0012 0816 5716, te willen overschrijven met de uitdrukkelijke vermelding van uw  "nummer" (cfr inschrijving) Een syllabus wordt op de studiedag overhandigd. Het aanwezigheidsattest wordt, na het plaatsvinden van de studienamiddag, naar het mailadres van de notaris gestuurd.

Indien u bijkomende informatie wenst, kunt u een mail sturen naar vincent.vranck@gmail.com

Met de meeste hoogachting.

Vincent VRANCK
Nationaal Voorzitter van de Beroepsvereniging van het Notarispersoneel

12 Jul
2017

UC Leuven-Limburg pakt uit met nieuw POSTGRADUAAT NOTARIËLE PRAKTIJK

In onze snel evoluerende maatschappij is het notariaat een heel stabiele, georganiseerde en flexibele beroepsgroep in volle expansie en met heel wat uitdagingen. De vraag naar goed opgeleide notariële medewerk(st)ers stijgt constant. Daarom richt UC Leuven-Limburg vanaf oktober 2017 het postgraduaat notariële praktijk in.

Het studieprogramma van 30 studiepunten richt zich tot professionele bachelors in rechtspraktijk en office management. Andere vooropleidingen, gecumuleerd met ervaring in het notariaat, kunnen toegelaten worden na goedkeuring van de coördinator. Je verwerft accurate en actuele kennis van de notariële rechtspraktijk dankzij de expertise van gastdocenten met jarenlange beroepservaring in het werkveld.

De nadruk ligt uiteraard op de praktische benadering van het notariaat. Notariële inrichting en deontologie, notarieel boekhouden, erfrecht, familierecht en notarieel fiscaal recht zijn slechts een greep uit de opleidingsonderdelen die het programma rijk is. De lessen vinden afwisselend plaats op campus Proximus Heverlee en campus Diepenbeek op dinsdag- en donderdagavond van 18u tot 21.30u. Elk opleidingsonderdeel wordt afgesloten met een examen. Wanneer je slaagt op alle examens, behaal je een officieel getuigschrift van postgraduaat notariële praktijk, uitgereikt door UC Leuven-Limburg.

Meer info op de website of met een mailtje naar: fanny.thomassen@ucll.be.

29 Jun
2017

FAMILIEDAG - POPERINGE

Alle leden van de Beroepsvereniging, maar ook niet-leden en hun gezin, zijn van harte welkom op zaterdag 7 oktober 2017 vanaf 10u15 in Poperinge. Een ideale gelegenheid om te ontstressen en bij te praten, of kennis te maken met collega’s.

Op ons programma staat de volksportroute met huifkar geboekt. De paardenmenner neemt ons mee tijdens een huifkartocht via landelijke wegen, tussen de velden komen wij aan in de rustige en gezellige dorpjes van de stad Poperinge. Ideaal voor een Familiedag!  De huifkar zal regelmatig halt houden om de deelnemers toe te laten aan de volkspelen actief deel te nemen.

Graag inschrijven vóór 11 september  2017, samen met uw bijdrage.  In elke huifkar worden maximum 20 personen toegelaten; in het geval het aantal inschrijvingen het aanbod van de huifkarren zou overtreffen, zullen wij de betaalde inschrijvingen ontvangen voor 15 augustus voorrang geven op de volgende geboekte inschrijvingen.  In uw bijdrage is een lunch en avondmaal (om 17u30) inbegrepen (drank is niet inbegrepen).  Wij voorzien het einde van deze Familiedag omstreeks 18u30.  Wij zijn ervan overtuigd dat dit programma een succesrijke Familiedag 2017 moet opleveren voor onze beroepsvereniging daarom rekenen wij op jullie inschrijving.

Meer info over Poperinge, incl. overnachting mocht u er een familieweekend aan koppelen, vindt u op www.toerismepoperinge.be

1
...
6
7
8
...
12